Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szellem story....

2008.01.29

Jennifer Aniston nemrégiben,uj romantikus félmjéhez Portland város egyik leg nivosab szálodájában foglalt szobát a Heatman Hotelban.Ebben a hotelban nem szenved hiányt luxusban,pompába és egy kis szellemjárásban sem.Kép

A helyi legenda szerint a 703as szoba egykori lakoja othalt meg és azota is vissza jár ijezgetni a gyanutlan vendégeket.

Lassan megszokotá vált a mozgó butor a szellem sugdolózás,kitört üvegek ás rémisztő sikitások.Lehet,h csak egy egyszerű reklám fogás,de a vendégek azt álizják érezték a szellem jelenlétét.

 

 

 

Charles Coghland hires szinész,született kanada Szent lőrinc szigetén.1899elindult texaszi utjra,hazájátol távol megbetegedet és meghalt.G alvestonba földi maradványait eltemeték,mivel családja nem volt az állam nem fizete 5600km-eres utat.1900-ben szeptemberben egy nagy hurikán söpört végig a tengerparti kisvároson,a temetőt vigig mosta az ár es Charles koporsója kimosódott a földböl,megvette utját a texaszi öbölbe.Az áramlat vágogusztatta a floridai partvidéken egyenersen az Atlanti óceánra,onnan pedig a golf-áramlat vitte továb északra.8 ével később pedig szent lőrinc öbölbe sodrodott ahol halászok találtak rá.Szóval a megtört,megroncsolódot kopersó végül haza talált.

Kép

 

A tök történelmeEgy régi ír legenda szerint egy Jack nevű férfi olyan rossz ember volt, hogy nem nyert bebocsátást a mennybe, de a pokolba sem, mert túl sok tréfát űzött az ördöggel. Így halála után a földön kellett éjszakánként bolyongania, vállán egy lámpást hordozva. Lámpása egy kivájt növény belsejébe helyezett izzó szén volt. A babonás emberek, hogy elűzzék Jacket, hasonló lámpást raktak ablakukba vagy a házuk elé. Ez a szokás elterjedt az Egyesült Államokban is, ahol a tököt használták világító eszközként, amely a halloweeni hagyomány részévé vált. Hogy a dolog még félelmetesebb legyen, a kivájt tököt emberi arcra emlékeztetően lyukasztották ki, melynek résein keresztül szűrődő fény világít.


  Ismerkedjünk meg az 1960-as évek legismertebb német poltergeist jelenségével.
Az egész akkor kezdödött mikor Annamarie Schalbelt 19 éves leányzó dolgozni kezdett új munkahelyén Sigmund Adam. Az új munkaerő remekül bevált, de lassan különösebnél különösebb dolgok kezdtek el történi a közelében. Izzólámpák forogtak a foglalataikban, a csillárok gyakran kilengtek, néha olyan erővel hogy a plafonhoz csapodva széttörtek. A neoncsövek minden ok nélkül szétdurantak, a biztositékok kiégtek. Tompa puffanások halatszottak a falakon, néhol egy sötét folt is maradt a nyomán. Ezek szinte napi rendszereségel megismétlödtek és egyértelmüvé vált hogy a tevékenység központjában a fiatal lány állt. Mindig akkor következtek be mikor a szobában volt. A poltergeist kezdetben csak az elektromos hálozatban jelentkezett de később más helyekre is kiterjesztette a müködését. A képek megfordultak a falakon és leestek, a fali diszként szolgáló porcelántányérok szintén. A fiokokat rendszeresen kiborogatta az ismeretlen erő. Apróbb tárgyak repkedtek fel alá a szobákban.
Többször is megismétlődött hogy az iróda összes telefonja egyszerre szolalt meg, de mikor felvették a vonal túlsó végén nem volt senki. Máskor meg mikor csak Adam jogtanácsos telefonja csengett, akkor a pontos idő szolgálat jelentkezett. Ez egy óra alatt hatvanszór, tehát minden percben megismétlődött.
Mikor az öt mázsás páncélszekrény is magától arréb csuszott 28 cm-t, akkor Adam Sigmundnál betelt a pohár. Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, bár ezt később meg is bánta, viszont elhatározta hogy végére jár a dolgoknak.
Elösször a telefonközpont embereit hivta ki, lévén hogy a szellem telefonos tevékenysége miatt a telefonszámlái már csillagászati méreteket öltöttek. A telefonközpont emberei szétszedték az összes készüléket de semmi rendkivülit nem találtak. Utánna észrevették hogy a telefondíj számláló már megit ugrott néhány egységnyit holott senki sem telefonálhatott lévén hogy az ősszes készülék szét volt szedve.
Végül is felszereltek egy kulcsal nyitható készülék dobozt a telefon köré és csak Adam úrnak volt hozzá kulcsa. Ettől megszünt a telefonos kisértések, sőt mi több az egész iródábol eltünt a poltergeist.
Sigmund Adam megnyugodott hogy véget ért a lázálóm, de később tapasztalta hogy a szellem bizony nem tünt el csak átköltözött, mégpedig Adam lakásába.
Most már nem a 19 éves leányzó állt a tevékenység központjában hanem ő maga.
A szellem kezdetben az áramhálozatba fészkelte be magát. A villanykörték rendszeresen kiestek a foglalatukból, az elektromos készülékek sorra mentek tönkre. Adam kihivta a villamosági müvek szakembereit, akik felszereltek a házában egy feszültség és áramerőség mérőt, amely álltalában a normális 10 amperes áramerőséget mutatta, de előfordult hogy ismeretlen okból 50 sőt 60 amperre is felugrótt.
Az elektróteknikusok tanácstalanok voltak ezért Adam jogtanácsos a Max-Planck kutató intézetbő hivott egy szakembert aki megvizsgálta a jelenséget. Ö is mérte hogy a normális 10 amperes áramerőség néha 60 ampere is felugrik. Kijelentette hogy ez lehetetlen, mert ha ekkora áramtultengés a vezetékben haladna akkor minden drót izzana, és a ház rég a lángok martaléka lenne. Végül ő sem tudott magyarázattal szolgálni.
Részlet a mérnők intézmény felé irt jelentéséből.

"Az áramszolgáltató üzem kezdetől fogva rendben volt.A fenomenális jelenségekért a technika számára ismeretlen erőket kell okolnunk."

És az ismeretlen erők tovább kisértettek. Mint ahogy az iródában itt is átért lassan a ház más jellegeire is. Képeket dobált le a falakról, Tányérokat és poharakat tört össze. Csillárok lengtek ki, és a tompa puffanások a falakon sem maradtak el.

Mintegy 5 hónap után végül ezek a jelenségek megszüntek és soha többet nem jelentkeztek, sem Adam sem Annamarie életében.                                                                                                       
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fruzina_szabo@yahoo.com

(fru, 2010.01.15 17:30)

szerintetek hulyeseg?... na mindegy az a lenyeg hogy en megalmodtam, hogy egy fiu biciklizik es eluti egy auto es masnap a hirekban bemondtak, hogy egy gyereket biciklizes kozben elutnek

Furcsa volt

(Bendegúz, 2010.01.11 16:19)

Beköltöztünk egy kastélyba.Én már akkor tudtam, hogy ennek nem lesz jó vége, de muszály volt belemennem különben intézetbe kerültem volna. Ahova mi költöztünk ott kb. 10 kilométeres körzetben nem lakott senki. Ez egy rét közepén volt.Volt egy titkos ajtó amire aztmondta apukám ha bemegyek megtapasztalom a szörnyű rémálmaimat.Nagyon kíváncsi voltam rá, hogy mi lehet az ajtó mögött ezért fogtam magam egyik éjszaka és bemerészkedtem. Ahogy kinyitottam az ajtót a sötét szobában egy fénypontot n néztem ami felém közeledett.Innentől semmire nem emlékszem csak arra, hogy az ajtó előtt kelek fel. Anyámék szerint elájultam... Akinek ismerős a sztori az írja le az övét!!!Köszi :Bendi

nem mindegy

(baby, 2010.01.10 01:46)

na neharagudjatok de amugy igaz leteznek szellemek nekem meghalt a tatam s regen mindig estenkent anyukam mellet alt meg el nem alutt s ott ult mellete s vigyazott ra amiota meghalt anyukam nem tudott elaludni s en meg mentem ki wcre s meg ki se ertem aszittem anyukam fenn van mert ment a tv s benesztem s lattam tatamat anyu mellet alni s simogatni s ram nezett leultem a foldre s sirni kesztem anya felkelt s kerdezi mi a bajom s nem montam semmit csak sirtam s lefele nesztem s a mikor felnesztem anya az agyban fekutt s nezet ram en is melmeseltem anyanak is s monta h o is ereszte a jelenletet s azota igy nem nagyon szoktam estenkent maszkalni de ha meghalt a csladtagotok akkor a vegen ti is elhiszitek h ha latni fogjatok a masik efelkor ne nezzetek tukorbe s ne mondjatok ki 3 szor aszt a nevet h blady mary vagy h kampokez baratnom megjarta sajnos nem kell elhinni nem erdekel ki mit hisz en tudom a sztorimat ami igaz en hiszek benne

"Anygal?"-nak

(Egy lány, 2010.01.09 13:18)

Én tudom mi volt az amit láttál...

BATMAN:D:D;)
vele már én is találkoztam

...

(kese, 2009.12.24 22:59)

Sajnos rá kellett ébrednem hogy egyedül mire elkészítem az oldalt az hónapokig tarthat. Így segítőket keresek.
A jelentkezők feladata adatgyűjtés lenne. Képek, storyk,
hírek, film vagy könyv ajánlások, idézési módszerek.
jelentkezni a tyberer@citromail.hu e-mail címen lehet.
Természetesen a beküldő nevét feltüntetem a cikkben így fer szerintem. Minnél többen jelentkeznek annál gyórsabban fejlődhet az oldal...

...

(kese, 2009.12.23 18:42)

ismét megpróbálom lehet hogy utoljára... A témával kapcsolatban nyitottam újra egy honlapot. és kérek minden érdeklődőt hogy segítsen az óldal fejlődésében különben ismét bezárom.
hogy mi lesz más az én oldalamon?
1. folyamatosan bővülő tartalom (hírek,storyk,kijelőlt témák a pontosabb és rendezettebb fórumozás érdekében)
2. külön fórum a saját tapasztalatok elmondására
3. ismét külön fórum a segítségre szorulóknak legyen akármennyire is nehéz eset.
4. és még ezernyi dolog... az irányítás a ti kezetekben van. úgy fórmálom az oldalat ahogy ti mondjátok. erre is lesz külön fórum. de még fejlesztés alatt van az oldal... Már látogatható de egy megnyitott fórum van és az a lelkek mi voltáról szól. Megpróbálom még ma este befejezni a főbb fórumokat de a tökéletességre kell törekednem...

Az oldalt megtaláljátok a http://tyberer.gportal.hu/ címen. Várok minden érdeklődőt.

Remélem a tetszésetekre lesz.

azt kur......!!!

(ria, 2009.12.21 19:13)

csövisztek!!!!!az egyik legjobb barátnőmmel nálunk szellemet idéztünk!utána kimentünk!!!nekem át kellet váltania gatyámat és nem jött be addig,azt mondta,hogy látott egy elmosódott alakot,és egy cinegét aminek kaszás volt a feje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ugye milyen furcsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


na csősztök!!!
vegyetek fel msn-re!!!címem:paal.ria@citromail.hu

pontaz

(Cukojkaa, 2009.11.19 20:41)

isteneeeeeeem -.-" amugy helóóó:D
elhiszitek hogy megyek Barikkoztot nezni??:dmer meek na csaw:D

totálmegijedtem

(Lilii, 2009.11.16 20:13)

Helóó..nekem is wan egy storym..kb 10 éwes lehettem mikor elősször történt wleem ilyen dolog..este kb 11kor neztem a twt..anyuék a szomszédban woltak..es felszemmel láttam hogy walami megy oda-wissza az előszobában..mikor telljesen odaneztem es felultem egy fekete testet láttam..kb 1,70m wolt..telljesen emberi méret..annyira megijedtem h rögtön átfutottam anyuékhoz..es elmondtam nekik..anyu bnője azt mondta lehet a wedoangyalomat látttam..de nemtudom..azota mégeccer láttam walameik nap..de az a furcsa hogy ez már 4 éwe wolt es akkor az Északi lakótelepen laktunk..utána elköltöztunk a _Nyugati lakótelepre majd 1 és fél ew utan ujra wisszakoltotunk az Északi lakotelepre..ameddig a nyugati lakotelepen laktunk nemláttam egyszer sem..nem tortént welem smemmi ilyen ieszto dolog..atán wisszakoltozunk az szaki lakotelepre..es ujra láttam ezt az ember féle árnyékot..ugyan ugy twztem es egyedulwoltam otthon..demár nem ijedtem meg..de a nyugati l.-es haz mas beosztású wolt..mig a 2 északi ugyan az..es ugyan ugy láttam..ha walakiwel tőrtént már walamiilyesmi akkor lécci irjjon nekem hogy miféle dologlehetett ez köszi az email cimem: cicamica152008@hotmail.com -ez msn is :)

rémisztő

(Takács Enikő, 2009.11.16 11:21)

naon ijesztő volt de próbáld ki. nem toom hogy mi csak gondolom rémisztő mrt ismerősöm mér kipróbálta és azt mondta hogy naon félt!a kaszást idézték meg két barátnőjével és naon csúnya fekete köppeny nagy piros világító szemek és ha bele nézel a szemébe akk 2 hét múlva meghalsz!!jó történet nem?én naon féltem de ténleg pedig csak hallgattam de nem éltem át!!!

Nevetséges

(-.-', 2009.11.09 14:02)

gaginak: Figyelj, nem akarlak megbántani, de honnan tudja édesanyád hogy a rokonotok árnyéka volt?
Még jobb kérdés: Fel ismer valakit az árnyékáról?
Érdekelne,
666Semy999

húúú

(gagi, 2009.11.08 12:54)

szerencsére én még nem éltem át ilyesmiket, de anyu azt mondja, h ó látta az egyik halott rokonunk árnyékát,és aztán eltúnt az árnyék.

nevetséges

(-.-', 2009.11.04 18:29)

Na sziasztok! Nemtudom miért akar vki ijen ...okat idézni, vagy beszélgetni velük. Szerintem jobban tennétek ha nem ütnétek bele az orrotokat. Most nagyon vagánynak vagy nem is tudom, talán bátornak érzitek magatokat, hogy jobbnál jobb kitalált történeteket írtok le, nem tudom mit értek vele, és mit fogtok csinálni ha 1 sötét "kislány alakot" fogtok látni a szoba túlsó oldalán, szerintem levegőt sem tudtok majd venni, de biztos lesz olyan aki nem fog megijedni, neki gratulálok! (Amúgy léteznek szellemek)
köszönöm hogy elolvastátok

eléggé rémisztő volt...

(Anth., 2009.10.15 17:59)

Egyszer a húgommal és a barátnőjével idéztünk. Kimentünk a melléképületbe, besötételtünk, gyertyákat gyújtottunk az idézendő személy képe körül, és koncentráltunk. Kis idő elteltével én éppen koncentrálok, és hirtelen meghalom, hogy hugom és a barátnője felsikítanak. Nem volt időm megkérdezni, hogy miért, mert észrevettem. Kidőlt az ajtó, és egyenesen a fejemre. A vastag fa ajtó. De a legfurcsább, hogy kicsit sem fájt! Egy-két másodpercig éreztem valamit, de mintha csak egy szúnyog csípett volna meg. De mielőtt az ajtó eldőlt, a gyertyák kialudtak...

Nem tudom, hogy most ez igazi-e, de annyi biztos, hogy nagyon ijesztő volt..

hátnemtom....fura vt...

(Magdi, 2009.10.14 20:03)

sziasztok!nem hiszek az ijenekben de egyszer naon beparáztam:)egyszer szellemet idéztünk az unokatesóimmal akkor 12 voltam.Nah szóval volt három gyergyánk meg egy képünk és mindent megcsináltunk egyszer csak hangokat hallottunk....nem ijedtünk meg de aztán kimentünk a melletünk lévő játszótérre és midenhol fura dolgokat láttunk kérdeztük hogy itt van e és eldölt a bicikli a hinta magátol mozgott...hát nem tudom szerintem csak a képzeletünk nah de pont akkor dölt el nah mindegy sziasztok és köszi,hogy elolvstátok:D

érdekes:D:S

(picilány, 2009.10.03 19:15)

Reggel mint mint mindig 6kor mentem le az emeletről készülödni a suliba,és a falon mintha valami árnyék végig suhant volna a falon velem szembe mehijedtem a villanyt is alig tudtam felkapcsolni.:D:S (az én árnyékom nem lehetett mert az a talajon volt):S

Hát nemtudom...-nak

(Angel, 2009.10.01 16:34)

Szia:)
felvettelek msn-re

hát nemtudom...

(Erik, 2009.09.20 21:42)

Sziasztok!
Szerintetek csak képzelődtem a barátnőimmel vagy valóban szellemek lehettek??

Story: Kimentünk estefelé hülyeségből a temetőbe, csak kiváncsiságból....a mi temetőnk itt Simontornyán, olyan, hogy minél messzebb mész, annál régebbi sírok vannak. Na szal kimentünk a legvégébe, ekkorra már teljesen sötét lett. Tök jó volt, telefonnal világítottunk, meg nézegettük a sírokon a feliratokat, voltak olyanok akik az 1800-as években haltak meg. :D
És mondjuk telihold is volt ráadásul...a Letti már ideges volt, mondta hogy jó lenne húzni mostmár...(biztos fosott XD)
Ami az érdekes az egészben, hogy amikor mentünk fel a temető végébe, akkor még nem égett sehol egy mécses sem. És amikor jöttünk lefelé, akkor a sorok közt itt-ott égett 1-2 mécses. -Nagyon beparáztunk...
Szinte futva jöttünk le onnan. Na most értitek...nem töltöttünk el a temető végében még kb. 5 percet sem, szal annyi idő alatt láttuk volna ha feljön valaki meggyújtani a mécseseket. Na de 5 perc alatt? Hát tuti nem jött fel senki, főleg nem este 8 után...akkor már nem jár senki a temetőbe...Hát igen, nagyon érdekes dolog volt, és tényleg égtek azok a rohadt mécsesek...Amúgy hallottam még osztálytársamtól is, meg haveromtól is 1-2 érdekes történetet, szal asszem én hiszek bennük. Sőt érezni is volt már, hogy éreztem, de nem vok benne biztos...lehet h csak beképzeltem magamnak. Viszont látni még sosem láttam...

Uhhh engem nagyon érdekel ez a dolog, mert van egy sátánista barátnőm is, és ő is mondott egykét érdekes dolgot. Mondjuk sátánba nem hiszek meg istenbe sem, de ez a szellemes dolog...hát ha azt vesszük, hogy egyszer mindenki meghal. És valami biztos van a halál után??!

Üdv, ha valaki beszélgetne ilyen témáról, tanácsot adna, vagy akármi, az msn címem: riki0017@gmail.com


Na sziasztok!

anygal?

(tristan, 2009.09.05 17:18)

tudom hogy itt nem nézznek bolondnak hisz itt mindenkivel történek olyan dolgok amit mások el sem tudnak képzelni igy elhinni sem.Láttam a minap egy másfél méteres fesztávolságu denevér alaku lényt.Nem féltem tőle csak meglepődtem mert ez azért nem mindennap esik meg az emberrel.Azt szeretném kérni hogy ha valaki látot hasonlot az irjon nekem hogy mi vagy ki ő.Köszönöm!!

dora996@citromail.com

(EMO Girl, 2009.08.27 11:54)

Hello!!Én is tuok egy sztorit.Nem vok ilyedős tipus,de akkor tényleg beparáztam.Éppen egy horrorfilm után a barátaimmal kószáltunk a városban,mikor egy kihalt utcához értünk.Az utca végén volt egy temető.Nem tartottuk jó ötletnek az esti horrorflm után,de beakartuk bizonyítani,hogy nem félük,ezért elindultunk atemető felé.Mikor elértük akaput,észrevettük,hogy a halottasház ajtaja nyitva van,Réka vissza akart menni,de rávettük hogy tartson velünk.Mikor a sírok között kószáltunk az egyik barátnőm elorditotta magát,hogy látott valakit az egyik bokorban.Én megnyugtattam,hogy csak képzelődött,de ekkor olyat visított,hogy a föd is beleremegett.Ekkor hátulról vki felkapott és én ordítottam,mire rájöttem,h 2 emos srác akart megviccelni,ráadásul az egyikük az osztálytársam volt.Soha nem felejtem el azt az estét,és biztos,hogy többet nem meek este a temetőbe.!!!!!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »