Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szellem story....

2008.01.29

Jennifer Aniston nemrégiben,uj romantikus félmjéhez Portland város egyik leg nivosab szálodájában foglalt szobát a Heatman Hotelban.Ebben a hotelban nem szenved hiányt luxusban,pompába és egy kis szellemjárásban sem.Kép

A helyi legenda szerint a 703as szoba egykori lakoja othalt meg és azota is vissza jár ijezgetni a gyanutlan vendégeket.

Lassan megszokotá vált a mozgó butor a szellem sugdolózás,kitört üvegek ás rémisztő sikitások.Lehet,h csak egy egyszerű reklám fogás,de a vendégek azt álizják érezték a szellem jelenlétét.

 

 

 

Charles Coghland hires szinész,született kanada Szent lőrinc szigetén.1899elindult texaszi utjra,hazájátol távol megbetegedet és meghalt.G alvestonba földi maradványait eltemeték,mivel családja nem volt az állam nem fizete 5600km-eres utat.1900-ben szeptemberben egy nagy hurikán söpört végig a tengerparti kisvároson,a temetőt vigig mosta az ár es Charles koporsója kimosódott a földböl,megvette utját a texaszi öbölbe.Az áramlat vágogusztatta a floridai partvidéken egyenersen az Atlanti óceánra,onnan pedig a golf-áramlat vitte továb északra.8 ével később pedig szent lőrinc öbölbe sodrodott ahol halászok találtak rá.Szóval a megtört,megroncsolódot kopersó végül haza talált.

Kép

 

A tök történelmeEgy régi ír legenda szerint egy Jack nevű férfi olyan rossz ember volt, hogy nem nyert bebocsátást a mennybe, de a pokolba sem, mert túl sok tréfát űzött az ördöggel. Így halála után a földön kellett éjszakánként bolyongania, vállán egy lámpást hordozva. Lámpása egy kivájt növény belsejébe helyezett izzó szén volt. A babonás emberek, hogy elűzzék Jacket, hasonló lámpást raktak ablakukba vagy a házuk elé. Ez a szokás elterjedt az Egyesült Államokban is, ahol a tököt használták világító eszközként, amely a halloweeni hagyomány részévé vált. Hogy a dolog még félelmetesebb legyen, a kivájt tököt emberi arcra emlékeztetően lyukasztották ki, melynek résein keresztül szűrődő fény világít.


  Ismerkedjünk meg az 1960-as évek legismertebb német poltergeist jelenségével.
Az egész akkor kezdödött mikor Annamarie Schalbelt 19 éves leányzó dolgozni kezdett új munkahelyén Sigmund Adam. Az új munkaerő remekül bevált, de lassan különösebnél különösebb dolgok kezdtek el történi a közelében. Izzólámpák forogtak a foglalataikban, a csillárok gyakran kilengtek, néha olyan erővel hogy a plafonhoz csapodva széttörtek. A neoncsövek minden ok nélkül szétdurantak, a biztositékok kiégtek. Tompa puffanások halatszottak a falakon, néhol egy sötét folt is maradt a nyomán. Ezek szinte napi rendszereségel megismétlödtek és egyértelmüvé vált hogy a tevékenység központjában a fiatal lány állt. Mindig akkor következtek be mikor a szobában volt. A poltergeist kezdetben csak az elektromos hálozatban jelentkezett de később más helyekre is kiterjesztette a müködését. A képek megfordultak a falakon és leestek, a fali diszként szolgáló porcelántányérok szintén. A fiokokat rendszeresen kiborogatta az ismeretlen erő. Apróbb tárgyak repkedtek fel alá a szobákban.
Többször is megismétlődött hogy az iróda összes telefonja egyszerre szolalt meg, de mikor felvették a vonal túlsó végén nem volt senki. Máskor meg mikor csak Adam jogtanácsos telefonja csengett, akkor a pontos idő szolgálat jelentkezett. Ez egy óra alatt hatvanszór, tehát minden percben megismétlődött.
Mikor az öt mázsás páncélszekrény is magától arréb csuszott 28 cm-t, akkor Adam Sigmundnál betelt a pohár. Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, bár ezt később meg is bánta, viszont elhatározta hogy végére jár a dolgoknak.
Elösször a telefonközpont embereit hivta ki, lévén hogy a szellem telefonos tevékenysége miatt a telefonszámlái már csillagászati méreteket öltöttek. A telefonközpont emberei szétszedték az összes készüléket de semmi rendkivülit nem találtak. Utánna észrevették hogy a telefondíj számláló már megit ugrott néhány egységnyit holott senki sem telefonálhatott lévén hogy az ősszes készülék szét volt szedve.
Végül is felszereltek egy kulcsal nyitható készülék dobozt a telefon köré és csak Adam úrnak volt hozzá kulcsa. Ettől megszünt a telefonos kisértések, sőt mi több az egész iródábol eltünt a poltergeist.
Sigmund Adam megnyugodott hogy véget ért a lázálóm, de később tapasztalta hogy a szellem bizony nem tünt el csak átköltözött, mégpedig Adam lakásába.
Most már nem a 19 éves leányzó állt a tevékenység központjában hanem ő maga.
A szellem kezdetben az áramhálozatba fészkelte be magát. A villanykörték rendszeresen kiestek a foglalatukból, az elektromos készülékek sorra mentek tönkre. Adam kihivta a villamosági müvek szakembereit, akik felszereltek a házában egy feszültség és áramerőség mérőt, amely álltalában a normális 10 amperes áramerőséget mutatta, de előfordult hogy ismeretlen okból 50 sőt 60 amperre is felugrótt.
Az elektróteknikusok tanácstalanok voltak ezért Adam jogtanácsos a Max-Planck kutató intézetbő hivott egy szakembert aki megvizsgálta a jelenséget. Ö is mérte hogy a normális 10 amperes áramerőség néha 60 ampere is felugrik. Kijelentette hogy ez lehetetlen, mert ha ekkora áramtultengés a vezetékben haladna akkor minden drót izzana, és a ház rég a lángok martaléka lenne. Végül ő sem tudott magyarázattal szolgálni.
Részlet a mérnők intézmény felé irt jelentéséből.

"Az áramszolgáltató üzem kezdetől fogva rendben volt.A fenomenális jelenségekért a technika számára ismeretlen erőket kell okolnunk."

És az ismeretlen erők tovább kisértettek. Mint ahogy az iródában itt is átért lassan a ház más jellegeire is. Képeket dobált le a falakról, Tányérokat és poharakat tört össze. Csillárok lengtek ki, és a tompa puffanások a falakon sem maradtak el.

Mintegy 5 hónap után végül ezek a jelenségek megszüntek és soha többet nem jelentkeztek, sem Adam sem Annamarie életében.                                                                                                       
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dora996@citromail.com

(EMO Girl, 2009.08.27 11:53)

Hello!!Én is tuok egy sztorit.Nem vok ilyedős tipus,de akkor tényleg beparáztam.Éppen egy horrorfilm után a barátaimmal kószáltunk a városban,mikor egy kihalt utcához értünk.Az utca végén volt egy temető.Nem tartottuk jó ötletnek az esti horrorflm után,de beakartuk bizonyítani,hogy nem félük,ezért elindultunk atemető felé.Mikor elértük akaput,észrevettük,hogy a halottasház ajtaja nyitva van,Réka vissza akart menni,de rávettük hogy tartson velünk.Mikor a sírok között kószáltunk az egyik barátnőm elorditotta magát,hogy látott valakit az egyik bokorban.Én megnyugtattam,hogy csak képzelődött,de ekkor olyat visított,hogy a föd is beleremegett.Ekkor hátulról vki felkapott és én ordítottam,mire rájöttem,h 2 emos srác akart megviccelni,ráadásul az egyikük az osztálytársam volt.Soha nem felejtem el azt az estét,és biztos,hogy többet nem meek este a temetőbe.!!!!!

Hamburger16@gmail.com

(Marci, 2009.08.10 10:07)

ööööén még tanulatlan vagyok a szellemeknél, ezért kérlek segítsetek nekem....:| |: plz
érdekelnek ám az ilyen dolgok de nem tudom normálisan kezelni őket....:((((((((( vegyetek fel msn-re ha tudtok nekem segíteni;| plz hamburger16@gmail.com

heczjazmin@freemail.hu

(Cham, 2009.08.09 15:14)

nekem nem kell idézni nálunk vannak és már meg van szokva

miko.szabi@citromail.hu

(Nari01, 2009.08.04 21:32)

Ma idéztem elősször szellemet és bevált. A táblás módszert alkalmaztuk. Az eggyik barátom sírva fakadt amikor megkapta a választ. Utána nagy vihar lett. Este elment előttem egy fekete macska és utána pedig egy denevér repült el fölöttem. Ez eléggé félelmetes

pfffff

(martina_cica@hotmail.com, 2009.08.03 14:24)

jajj hagyjuk már ezt a buziságot -.-" pfff

miskolc

(Felcsy, 2009.07.29 14:20)

hát ez tényleg rémisztő
és ez tényleg igaz?

Haggyál már!

(Petra, 2009.07.28 17:39)

Geci, ha vki mégegyszer felvesz erről az oldalról msn-re, akkor szarrá verem mindegyiknek a fejét!

blackijackk@yahoo.com

(peter, 2009.07.28 00:24)

1 igaz aki hisz bene azt nem zawarja az aki nem hisz bene. 2 ha tenyleg hiszel bene megtudod csinalni(legyen az tukros, kopogtatas temeto jarasa stb) 3 ha tenyleg amator w es oszejon h idezel magadnak egy szelemet? az tudni is kel elkuldeni.... O ojan lesz nalad mind egy hiwatlan wendeg... kuldod nem megy el.... 4 inkab aki probalkozni akar az eloszor inkab tanujon mindhogy puska nekul menyen haboruba..... en negy ewe olwazsgatom ezeket es meg nem csinaltam semien turkot... ra erek... 5 ha Isten wan Satan is wan...
ui: bocs az ekezet hianyert meg a hejesirasert ne azt figyejetek!!!! sok sikert a sellemidezeshez.. csak ne jarjatok ugy mind a nagy muweszek..... halaluk utan letek hiresek!!!

cvp4_ever@citromail.hu

(Whiplasher_bernadotte, 2009.07.24 14:18)

Sziasztok!Velem is történtek már fura dolgok és hát elég ilyesztö!Annyira már nem félek ezektöl a jelenségektöl megszoktam már öket.

Elöször is..
Este volt pontosan nem tudom hány óra felébredtem mert szomjas voltam a szobában volt inni való 1 kis asztalkán . Az ággyal szemben volt a szekrény és pont a szekrényre láttam rá..a szekrény elött megláttam 1 fekete alakot felültem kimásztam az ágyból azthittem hogy az apám áll ott! Furán is néztem mit áll este a szobában.elmentem melette és közben rákérdeztem "apu te vagy"? Nem válaszolt semmit mentem tovább az asztalhoz ittam és mikor fordultam volna vissza már nem volt ott...Másnap apámat kérdeztem "minek álltál a sötétben a szekrény elött?"Ö furcsán nézett rám és mondta hogy ö nem állt sehol..Elmeséltem Anyumnak és ö nem mondja hogy nem hisz bennük kiderült hogy mikor én kicsi voltam 1 éves kb a papám meghalt és ugyan ugy nézett ki mint apám vagy is hasonlo magasak voltak és testalkatuak..És több mint valószinü h ö látogatott meg? De már nagyon rég meghalt.

akkor egy másik: Néztem a tv-ét a Viva La Bam ment az Mtv zenecsatornán egyszer csak azt érzem hogy valami lépked a takaron egyre feljemm a kéznyomokat is láttam elmozditottam a lábam abba maradtak késöbb megint...

a 3. eset: Ez régebben történt olyan 13 éves lehettem..Nem tudtam elaludni már akkor is voltak ilyen dolgok féltem épp hogy eltudtam volna aludni valami elkezdte kaparni a párnám hagy ne mondjam hogy megilyedtem...

aztán a szellem idézés: Baránöm már kisebb korában is idézett a növérével szellemet.Elmesélte hogy a függönyön piros pontok jelentek meg a kép leesett a felról a ruhaszáruto eldölt..1nap elhatároztuk hogy akkor mi is neki vágunk 1 tükrös idézésnek . nem volt gyertyánk se gyufánk ezért 1 óraüvegbe vmi gyulékony folyadékot öntöttünk és megygyujtottuk a tükör ugye meg elöttünk volt.a tükörben a tükörképünk eltorzult meg mosolyogtam amit pedig nem is . elaludt a láng a gyujto se akart müködni kimentünk másikért mire visszamentünk a pentagram élére volt állitva az úraüveg meg ketté törve..kicsit beparáztunk ...

www.alienangels.hu

(Nayah, 2009.07.17 15:29)

Mielőtt valami butaságot csinálnátok, írjatok: nayah@wicca.hu címre. :)

Akit érdekel, tartok tanfolyamot is.

angelina665@freemail.hu

(Angelina, 2009.07.17 13:50)

Olaszországban történt amikor egy étteremből sietett haza mert már nagyon sötétvolt amikor egy fekete kocsi követni kezdte az ilető ha fény erte eltun de ha nem érte őt fény akkor látszódot vagyis holeltünt,hol megjelent.

tamarának

(kese, 2009.07.10 17:17)

Nos az mind igaz amit mondtál csak van egy bökkenő. Tapasztalt vagyok a szellemidézések terén és bizony vannak ártó szellemek... Nem azt mondom hogy gyilkolnak de ha nem tudod visszaküldeni az idegeidre megy... Nem kicsit... Ma van 3 hete és 6 napja hogy megidéztünk egy ilyen lelket és azóta a nyakamon van... Mindenhol ottvan egy pillanatra nem figyelek rá már parádézik... És higgyétek el ezt nem akarjátok.

Mininek

(Boszicicák, 2009.07.08 16:15)

Mini mi is azt akarjuk tudni mit láttak a tükörbe mert mi nem látunk semmit!Addig nem merjük kipróbálni mig nem tudjuk mien arc!te megcsináltad te láttál vlamit?Írj mert ez fontos KÖSZI PUXY SYA

HAL

(KAKTUSZ, 2009.07.07 19:56)

ha nem nyitod ki az ajtót tálleg meghalsz??

Boszicicának

(mini, 2009.07.07 19:52)

Milyen arc volt??? Megfordultál??? Ha igen mit láttál??? Megcsináltad hogy kopogjanak a szellemek?? Ha igen kinyitottad az ajtót??? Mit láttál az egészet írd le lécci nagyon fontos!! ha Visszaírsz lécci mininek!!!
KÖSZIA........ sziasziasziaszia

Boszicicák

(Boszicicák, 2009.07.07 14:53)

Milyen arcot látál a tükörbe?kérlek írj ez naon fontos

Tamara

(ghost, 2009.07.07 01:44)

hát szerintem meg hogyha valaki csak heccből akarja látni és else hiszi hogy léteznek sose fog halott lélekkel találkozni...szellemek vannak de az is kamu hogy gyilkolnak és hogy a szellemektől félnikel...nekem a barátom halt meg de még mindig nagyon szeretem pedig 4 éve halott néhány haverom azt hiszi hogy begolyóztam mikor elmondtam neki hogy beszélni szoktam vele pedig én hiszem hogy még él és ez a lényeg aki bárki lelkét meg akarja idézni jószándékkal és erős hittel tegye másképp sosefogja látni és hallani

szellem

(nikolett, 2009.07.06 16:52)

figyelj orchidea ez nem igy megy h az egyik pillanatban van szellem és a másikban nincs én a meghalt papámmal találkoztam már ha valakid meghalt aki közel állt hozzág az 100százalék h meglátogat mert a lelke még 40napig a földön bolyong éss hidd el én láttam a halott papám szellemét és rémisttő sőt amikor 4 éves voltam meghalt a dédi mamám és őt is láttam valahogy vonzom a szellemeket

orchidea27@citromail.hu

(Edi, 2009.07.06 11:25)

nekem miért nem sikerül soha szellemet látnom???vki segítsen

linuska8@hotmail.com

(evi linuska8@hotmail.com, 2009.07.05 16:17)

el irtam 12 tanács bocska:P


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »