Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szellem story....

2008.01.29

Jennifer Aniston nemrégiben,uj romantikus félmjéhez Portland város egyik leg nivosab szálodájában foglalt szobát a Heatman Hotelban.Ebben a hotelban nem szenved hiányt luxusban,pompába és egy kis szellemjárásban sem.Kép

A helyi legenda szerint a 703as szoba egykori lakoja othalt meg és azota is vissza jár ijezgetni a gyanutlan vendégeket.

Lassan megszokotá vált a mozgó butor a szellem sugdolózás,kitört üvegek ás rémisztő sikitások.Lehet,h csak egy egyszerű reklám fogás,de a vendégek azt álizják érezték a szellem jelenlétét.

 

 

 

Charles Coghland hires szinész,született kanada Szent lőrinc szigetén.1899elindult texaszi utjra,hazájátol távol megbetegedet és meghalt.G alvestonba földi maradványait eltemeték,mivel családja nem volt az állam nem fizete 5600km-eres utat.1900-ben szeptemberben egy nagy hurikán söpört végig a tengerparti kisvároson,a temetőt vigig mosta az ár es Charles koporsója kimosódott a földböl,megvette utját a texaszi öbölbe.Az áramlat vágogusztatta a floridai partvidéken egyenersen az Atlanti óceánra,onnan pedig a golf-áramlat vitte továb északra.8 ével később pedig szent lőrinc öbölbe sodrodott ahol halászok találtak rá.Szóval a megtört,megroncsolódot kopersó végül haza talált.

Kép

 

A tök történelmeEgy régi ír legenda szerint egy Jack nevű férfi olyan rossz ember volt, hogy nem nyert bebocsátást a mennybe, de a pokolba sem, mert túl sok tréfát űzött az ördöggel. Így halála után a földön kellett éjszakánként bolyongania, vállán egy lámpást hordozva. Lámpása egy kivájt növény belsejébe helyezett izzó szén volt. A babonás emberek, hogy elűzzék Jacket, hasonló lámpást raktak ablakukba vagy a házuk elé. Ez a szokás elterjedt az Egyesült Államokban is, ahol a tököt használták világító eszközként, amely a halloweeni hagyomány részévé vált. Hogy a dolog még félelmetesebb legyen, a kivájt tököt emberi arcra emlékeztetően lyukasztották ki, melynek résein keresztül szűrődő fény világít.


  Ismerkedjünk meg az 1960-as évek legismertebb német poltergeist jelenségével.
Az egész akkor kezdödött mikor Annamarie Schalbelt 19 éves leányzó dolgozni kezdett új munkahelyén Sigmund Adam. Az új munkaerő remekül bevált, de lassan különösebnél különösebb dolgok kezdtek el történi a közelében. Izzólámpák forogtak a foglalataikban, a csillárok gyakran kilengtek, néha olyan erővel hogy a plafonhoz csapodva széttörtek. A neoncsövek minden ok nélkül szétdurantak, a biztositékok kiégtek. Tompa puffanások halatszottak a falakon, néhol egy sötét folt is maradt a nyomán. Ezek szinte napi rendszereségel megismétlödtek és egyértelmüvé vált hogy a tevékenység központjában a fiatal lány állt. Mindig akkor következtek be mikor a szobában volt. A poltergeist kezdetben csak az elektromos hálozatban jelentkezett de később más helyekre is kiterjesztette a müködését. A képek megfordultak a falakon és leestek, a fali diszként szolgáló porcelántányérok szintén. A fiokokat rendszeresen kiborogatta az ismeretlen erő. Apróbb tárgyak repkedtek fel alá a szobákban.
Többször is megismétlődött hogy az iróda összes telefonja egyszerre szolalt meg, de mikor felvették a vonal túlsó végén nem volt senki. Máskor meg mikor csak Adam jogtanácsos telefonja csengett, akkor a pontos idő szolgálat jelentkezett. Ez egy óra alatt hatvanszór, tehát minden percben megismétlődött.
Mikor az öt mázsás páncélszekrény is magától arréb csuszott 28 cm-t, akkor Adam Sigmundnál betelt a pohár. Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, bár ezt később meg is bánta, viszont elhatározta hogy végére jár a dolgoknak.
Elösször a telefonközpont embereit hivta ki, lévén hogy a szellem telefonos tevékenysége miatt a telefonszámlái már csillagászati méreteket öltöttek. A telefonközpont emberei szétszedték az összes készüléket de semmi rendkivülit nem találtak. Utánna észrevették hogy a telefondíj számláló már megit ugrott néhány egységnyit holott senki sem telefonálhatott lévén hogy az ősszes készülék szét volt szedve.
Végül is felszereltek egy kulcsal nyitható készülék dobozt a telefon köré és csak Adam úrnak volt hozzá kulcsa. Ettől megszünt a telefonos kisértések, sőt mi több az egész iródábol eltünt a poltergeist.
Sigmund Adam megnyugodott hogy véget ért a lázálóm, de később tapasztalta hogy a szellem bizony nem tünt el csak átköltözött, mégpedig Adam lakásába.
Most már nem a 19 éves leányzó állt a tevékenység központjában hanem ő maga.
A szellem kezdetben az áramhálozatba fészkelte be magát. A villanykörték rendszeresen kiestek a foglalatukból, az elektromos készülékek sorra mentek tönkre. Adam kihivta a villamosági müvek szakembereit, akik felszereltek a házában egy feszültség és áramerőség mérőt, amely álltalában a normális 10 amperes áramerőséget mutatta, de előfordult hogy ismeretlen okból 50 sőt 60 amperre is felugrótt.
Az elektróteknikusok tanácstalanok voltak ezért Adam jogtanácsos a Max-Planck kutató intézetbő hivott egy szakembert aki megvizsgálta a jelenséget. Ö is mérte hogy a normális 10 amperes áramerőség néha 60 ampere is felugrik. Kijelentette hogy ez lehetetlen, mert ha ekkora áramtultengés a vezetékben haladna akkor minden drót izzana, és a ház rég a lángok martaléka lenne. Végül ő sem tudott magyarázattal szolgálni.
Részlet a mérnők intézmény felé irt jelentéséből.

"Az áramszolgáltató üzem kezdetől fogva rendben volt.A fenomenális jelenségekért a technika számára ismeretlen erőket kell okolnunk."

És az ismeretlen erők tovább kisértettek. Mint ahogy az iródában itt is átért lassan a ház más jellegeire is. Képeket dobált le a falakról, Tányérokat és poharakat tört össze. Csillárok lengtek ki, és a tompa puffanások a falakon sem maradtak el.

Mintegy 5 hónap után végül ezek a jelenségek megszüntek és soha többet nem jelentkeztek, sem Adam sem Annamarie életében.                                                                                                       
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

linuska8@hotmail.com

(evi linuska8@hotmail.com, 2009.07.05 16:16)

syastok én is naon hiszek ebben! ma este fogom kiprobálni a tükröset!!!jah am jár nekem a 21 tanács h hogyan legyek boszorkány!! akit érdekel minden héten elmondom neki mi volt benne!!ha téged is érdekel akk az msn cimem: linuska8@hotmail.com

Léteznek szellemek

(Gabesz, 2009.06.29 21:28)

Sziaszzok léteznek szellemek kőztűnk
általában elhunyt családtagok jőnnek vissza látogatóban.
de ha szellemet idézel és pont elhunyt családtagodat akkarod meg idézni ám ő hoz magával valakit de nem őrőm teljes az a valaki maga a rossz akaró erre vigyázzatok.
Egy haverom csinálta útoljára sikerűlt nekki a családtagját meg idézni de valami mindig nem hagyta békén és addig játszot az elméjével befolyásolja az agyat meg túdja bolonditani mig egy papot hivot ki a házához hogy szentelje be azota ő nem csinálja
elmondása szerint nem emberi arca volt.

lillus0306@hotmail.com

(Lyllu, 2009.06.25 22:17)

Halih! Engem naon érdekelnek az ilyen dolgok... geninb12@freemail.hu apukádnak nem volt befejezetlen dolga? Am vegyetek fel msn-re légyszi és beszélhetünk az ilyen dolgokról... Az egyik bnőmmek már sokat kutattunk természetfeletti jelenségekről.

cimmmmm

(cukika, 2009.06.16 16:53)

hát...engem ilyen dolgok nagyon érdekelnek,sokat beszélek a barátnőimmel is ilyesmikről és már próbáltunk szellemet idézni kissebb nagyobb sikerrel :)de egyre többször vagyok úgy hogy nem tudok elaludni mert félek hogyha kinyitom a szemem olyat fogok látni amit nem szeretnék,és néha olyan érzésem van mint ha figyelnének...és ha reggel felkelek nagyon megvagyok izzadva és soksz álmosan kelek fel!:( egyre többször vannak rémálmaim :(((

sopron

(fati26@citromail.hu, 2009.06.16 16:28)

köcy a sok infót igy több dolgott tudtam meg a szellemekről amiket még nem is tudtam róluk még egyszer köcyke az infót sziasztok!!

sopron

(masching.sabrina12@citromail.hu, 2009.06.16 16:24)

eböl nagyon sokat tudtam meg a szellemekről.köszi

marc@hotdog.hu

(Marci, 2009.06.15 18:11)

Aki tud át küldeni nekem 2Arc-ot az vegyen már fel!!!

csorny

(Máté, 2009.06.15 09:43)

Sziasztok!
Engem is érdekelne ez a dolog ha valaki tud segíteni akkor vegyen fel MSN-re a címem:
csorny@freemail.hu

kutorn@hotmail.vom

(blablabla..., 2009.06.14 12:38)

geninb12@freemail.hu figyelj ha érzed h ott van veled akor probáld meg h oa rakod az asztalra ceruzát és mond meg h irja le amit akr ez talán be jön velem még ilyenek nem is történtek de a szellem idézédt szivesen megprobálnám a papám most volt h 1hónapja meghalt nagyon szeretnék tőle elbucsuzni és amikor meghalt nem tudtam na mindegy. de egyedül nem merem megcsinálni ....:S

geninb12@freemail.hu

(Farkas Patrik, 2009.06.13 15:35)

Sziasztok!

Én spec. elhiszem h ezek megtörténtek, és ti?

Ugye nem gond hogy itt írom le a apukám szellemének történeteit?!
1:
Egy furcsa hívás volt, én beleszóltam s, apukám hangját hallottam.Biztos voltam benne hogy ő volt.
Nem értettem mit mond ,de éreztem mondani akar valamit!
2:Ültem a TV előtt és egyszer csak kihúzódik a fiók, ami azelőtt apáé volt.
3:
Egy pár nap múlva megint kihúzódott a fiók és kiesett a csavarhúzó készlete, és éreztem jelenlétét
4:
Egyik éjjel arra riadtam fel hogy felkapcsolódik a
villany!Ez még nem is volt annyira macerás, de mikor ránéztem a falra ahol a családi képünk volt egy szürke árnyék mozgott(nem az enyém volt az biztos)s ismét éreztem jelenlétét.

Segítséget kérek abban hogy én is segítsek neki átjutni "odaátra"

Üdvözlet!

skipe@citromail.hu

(Marci, 2009.06.13 13:21)

új msn-em van: marc@hotdog.hu
tom h nem tartozik ide de attól még szeretek dumálni...:))

sango96@citromail.hu

(Ally006, 2009.05.26 15:05)

Én nemrégiben egy osztálykiránduláson idéztem szellemet.5-en voltunk.Leültünk egy kis kerek asztalhoz,gyengén ráhelyeztük a kezönket és koncentráltunk a szellemekre.Az egyik haverom elkezte mondani lessan a abc betűit és az egyik betünél megmozdult az asztal.Nem mertük befejezni, mert mindenki akkor csinált ijet először ezért mindenki kirohant visítva a szobából.Az egyikőnknek vérezni kezdett az orra, a többiek meg percenként bevágták a kezüket vagy a lábukat valamibe.ezt pontosan éjfél után 2 percel tettük.Nagyon ijesztő volt.

kotiviki@citromail.hu(2)

(kóti viktória, 2009.05.19 13:52)

Nem tom hányan hisznek a mágiában és a boszikban,de én magam is az vok.Boszorkány.Nálunk ez öröklött dolog.A dédim pl.megmonta elöre ki,mikor,hol fog meghalni.A saját halálát is napra pontosan megmonta.

kotiviki@citromail.hu

(kóti viktória, 2009.05.19 13:44)

Ennél szörnyübb dologról is hallottam,ami a barátnőm anyukájával történt.Afurcsa dolgok,viszont nálam szinte mindennaposak.Nem vagyok átlagos ember,és nem csak mert egyrészt nemesi családból származom...

axecsoki@freemail.hu

(Lakatos Bertalan, 2009.05.12 06:42)

Olvasok mindenkit it ezen az oldalon én minden napos dolgaimat élem és általában egy hangú de csak akkor ha nem vagyok egyedűl de ha egydűl vagyok a házba.N a ott kezdődik asztán minden .H a valaki aszt mondja hogy nem létezik az vak és sűket.Vanak képeségeim sőt átlagosnál forább ember vagyok és szivesen el beszélgetnék olyan emberekel aki ne hisz bene.

Honey babának

(Petrus96, 2009.05.08 14:58)

Szia! Én egy 13 éves lány vagyok, és egyáltalán nem tartalak hülyének, se smminek, mert ezek a dolgok igazak, lehet, hogy a szülők szerint hülyeség, vagy csak azért mondják ezt, mert ők is hisznek bennük, csak nem akarnak megijeszteni. Érdekel a sztorid, ez azért non jó. Én még nem idéztem szellemet, mert félek, hogy olyan történik velem, ami non rosz lesz. Ugyhogy ha muszáj is lesz életembe legalább 1-szer, akkor olyannal kezdem el, aki már csinált ilyet, és tud segíteni. Írj majd erre az email-re, ha van még ilyen sztorid: Petrus96@citromail.hu Sok sikert a nagypapád idézéseinél!:)

válasz

(Nikyca2, 2009.05.06 19:45)

szia Oly19845
nagyon fura a karmolásos ügy!nem éreztétek hogy megkarmol vmi?
válaszolj lécci

holacsik.judit@gmail.com

(Judy, 2009.05.02 21:13)

Szijasztok!
Most rendesen beparáztam:S
Bár mindig is féltem az ilyenektől:S
Soxor történnek velem fura dolgok amiket nemtok mire vélni:S
És olykor már magam sem tom h télleg megtörtént vagy csak képzeltem e o.O
Am az oldi naon jó így tovább!:)))))))

szandien13@citromail.hu

(szandien13@citromail.hu, 2009.04.29 22:30)

Én is nagyon kiszeretnék próbálni egy szellem idézést de félek tőlük pedig szivesen beszélnék velük!Mikor ezt az oldalt olvastam nagyon megijedtem, és akkor nagyon furcsa érzés ütött belém, mintha nem csak én ültem volna itt mintha valaki más is itt lett volna!
Egy ellenségem van: "TÜKÖR" amit le kell győznöm!!!Bevallom nagyon félek de muszáj lesz legyőznőm mert tudom hogy sikerül ha bizok magamban!MSN-re vegyetek fel: szandien13@citromail.hu

Helóismét

(Lucika, 2009.04.19 18:19)

sziasztok, bocs, hogy mostanában nem írtam, de bevallom, ha este pl ezt az oldit olvasom elkezdek félni, mert elég hihető történeteket olvasok.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »