Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szellem story....

2008.01.29

Jennifer Aniston nemrégiben,uj romantikus félmjéhez Portland város egyik leg nivosab szálodájában foglalt szobát a Heatman Hotelban.Ebben a hotelban nem szenved hiányt luxusban,pompába és egy kis szellemjárásban sem.Kép

A helyi legenda szerint a 703as szoba egykori lakoja othalt meg és azota is vissza jár ijezgetni a gyanutlan vendégeket.

Lassan megszokotá vált a mozgó butor a szellem sugdolózás,kitört üvegek ás rémisztő sikitások.Lehet,h csak egy egyszerű reklám fogás,de a vendégek azt álizják érezték a szellem jelenlétét.

 

 

 

Charles Coghland hires szinész,született kanada Szent lőrinc szigetén.1899elindult texaszi utjra,hazájátol távol megbetegedet és meghalt.G alvestonba földi maradványait eltemeték,mivel családja nem volt az állam nem fizete 5600km-eres utat.1900-ben szeptemberben egy nagy hurikán söpört végig a tengerparti kisvároson,a temetőt vigig mosta az ár es Charles koporsója kimosódott a földböl,megvette utját a texaszi öbölbe.Az áramlat vágogusztatta a floridai partvidéken egyenersen az Atlanti óceánra,onnan pedig a golf-áramlat vitte továb északra.8 ével később pedig szent lőrinc öbölbe sodrodott ahol halászok találtak rá.Szóval a megtört,megroncsolódot kopersó végül haza talált.

Kép

 

A tök történelmeEgy régi ír legenda szerint egy Jack nevű férfi olyan rossz ember volt, hogy nem nyert bebocsátást a mennybe, de a pokolba sem, mert túl sok tréfát űzött az ördöggel. Így halála után a földön kellett éjszakánként bolyongania, vállán egy lámpást hordozva. Lámpása egy kivájt növény belsejébe helyezett izzó szén volt. A babonás emberek, hogy elűzzék Jacket, hasonló lámpást raktak ablakukba vagy a házuk elé. Ez a szokás elterjedt az Egyesült Államokban is, ahol a tököt használták világító eszközként, amely a halloweeni hagyomány részévé vált. Hogy a dolog még félelmetesebb legyen, a kivájt tököt emberi arcra emlékeztetően lyukasztották ki, melynek résein keresztül szűrődő fény világít.


  Ismerkedjünk meg az 1960-as évek legismertebb német poltergeist jelenségével.
Az egész akkor kezdödött mikor Annamarie Schalbelt 19 éves leányzó dolgozni kezdett új munkahelyén Sigmund Adam. Az új munkaerő remekül bevált, de lassan különösebnél különösebb dolgok kezdtek el történi a közelében. Izzólámpák forogtak a foglalataikban, a csillárok gyakran kilengtek, néha olyan erővel hogy a plafonhoz csapodva széttörtek. A neoncsövek minden ok nélkül szétdurantak, a biztositékok kiégtek. Tompa puffanások halatszottak a falakon, néhol egy sötét folt is maradt a nyomán. Ezek szinte napi rendszereségel megismétlödtek és egyértelmüvé vált hogy a tevékenység központjában a fiatal lány állt. Mindig akkor következtek be mikor a szobában volt. A poltergeist kezdetben csak az elektromos hálozatban jelentkezett de később más helyekre is kiterjesztette a müködését. A képek megfordultak a falakon és leestek, a fali diszként szolgáló porcelántányérok szintén. A fiokokat rendszeresen kiborogatta az ismeretlen erő. Apróbb tárgyak repkedtek fel alá a szobákban.
Többször is megismétlődött hogy az iróda összes telefonja egyszerre szolalt meg, de mikor felvették a vonal túlsó végén nem volt senki. Máskor meg mikor csak Adam jogtanácsos telefonja csengett, akkor a pontos idő szolgálat jelentkezett. Ez egy óra alatt hatvanszór, tehát minden percben megismétlődött.
Mikor az öt mázsás páncélszekrény is magától arréb csuszott 28 cm-t, akkor Adam Sigmundnál betelt a pohár. Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, bár ezt később meg is bánta, viszont elhatározta hogy végére jár a dolgoknak.
Elösször a telefonközpont embereit hivta ki, lévén hogy a szellem telefonos tevékenysége miatt a telefonszámlái már csillagászati méreteket öltöttek. A telefonközpont emberei szétszedték az összes készüléket de semmi rendkivülit nem találtak. Utánna észrevették hogy a telefondíj számláló már megit ugrott néhány egységnyit holott senki sem telefonálhatott lévén hogy az ősszes készülék szét volt szedve.
Végül is felszereltek egy kulcsal nyitható készülék dobozt a telefon köré és csak Adam úrnak volt hozzá kulcsa. Ettől megszünt a telefonos kisértések, sőt mi több az egész iródábol eltünt a poltergeist.
Sigmund Adam megnyugodott hogy véget ért a lázálóm, de később tapasztalta hogy a szellem bizony nem tünt el csak átköltözött, mégpedig Adam lakásába.
Most már nem a 19 éves leányzó állt a tevékenység központjában hanem ő maga.
A szellem kezdetben az áramhálozatba fészkelte be magát. A villanykörték rendszeresen kiestek a foglalatukból, az elektromos készülékek sorra mentek tönkre. Adam kihivta a villamosági müvek szakembereit, akik felszereltek a házában egy feszültség és áramerőség mérőt, amely álltalában a normális 10 amperes áramerőséget mutatta, de előfordult hogy ismeretlen okból 50 sőt 60 amperre is felugrótt.
Az elektróteknikusok tanácstalanok voltak ezért Adam jogtanácsos a Max-Planck kutató intézetbő hivott egy szakembert aki megvizsgálta a jelenséget. Ö is mérte hogy a normális 10 amperes áramerőség néha 60 ampere is felugrik. Kijelentette hogy ez lehetetlen, mert ha ekkora áramtultengés a vezetékben haladna akkor minden drót izzana, és a ház rég a lángok martaléka lenne. Végül ő sem tudott magyarázattal szolgálni.
Részlet a mérnők intézmény felé irt jelentéséből.

"Az áramszolgáltató üzem kezdetől fogva rendben volt.A fenomenális jelenségekért a technika számára ismeretlen erőket kell okolnunk."

És az ismeretlen erők tovább kisértettek. Mint ahogy az iródában itt is átért lassan a ház más jellegeire is. Képeket dobált le a falakról, Tányérokat és poharakat tört össze. Csillárok lengtek ki, és a tompa puffanások a falakon sem maradtak el.

Mintegy 5 hónap után végül ezek a jelenségek megszüntek és soha többet nem jelentkeztek, sem Adam sem Annamarie életében.                                                                                                       
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

az ilyesztő szellem idézés!!!

(Oly19845!!!!, 2009.04.17 18:00)

Egy nap a barátnőmmel szellemet idéztünk,Ott volt mellettünk egy üres papír és amikor befejeztük a szellem idézést akkor egy karmolás volt a papíron !Ráadásul a nyakunkon ugyan azon a helyen egy kissebb karmolás volt!!!

nem

(orst96, 2009.04.17 17:39)

Szt léteznek szellemek!!!!!dE CSAK NÉHA LEHET LÁTNI ŐKET!!

nem tom

(jancsi, 2009.04.15 19:07)

én ebbe a tükrös kampós kézben nem hiszek de azért nem próbálnám ki xD

szellemt idézni!.!:!

(boszik, 2009.04.14 21:26)

bementünk egy elhagyatott házba,és ott idéztünk egy szellemet és nem is egyett többet és A BARÁTNÖMMEL TÖRTÉNT EGY FURA DOLOG BELE SZÁL A szellem vagy mi de meghalt!!!!!!!!!:((((((((

Segítetek?:S

(Marci, 2009.04.11 13:17)

Sziasztok új vagyok és szeretnék mondnai valamit!:) Egyszer éjfélkor nem tudtam elaludni és felkeltem az ágyamból.Odasétátam az ablakhoz és kinéztem. Mi emeletes házban lakunk és én az emeleten voltam. Szóval kinéztem az ablakon és a kapunk elött egy fiatal nőt látam hogy nézi az utcai lámpát. Utána vettem észre hogy szürke volt és derengett a sötétben és rám nézett. A szeme szürkéből feketébe váltott és elkezdett a kapu fele rohanni. De úgy mint fuldokló az utolsó szalmaszál után. És egyszer csak eltűnt és utána lehűlt a szobám és valami kinyitotta az ajtóm!! :S:S:S:S Mi volt ez mondjátok már el vagy vegyetek fel msn-re: skipe@citromail.hu

fekete boszi

(kitti, 2009.04.08 09:04)

bocs ezt akartam beírni.
képzejétek egyszer éfélkor úgye meg halt néhány állatom na mindegy na szóval éfélkor még fent voltamvalaki rajtam mászkált de nem látam senkit azóta mindig valami történik velem!!!!

kovács.kitti99@gmail.com

(fekete boszorkány, 2009.04.08 09:00)

sziasztok én ténylég boszi vok!azért vagyok fekete boszi.

Idézni szeretnék!

(Anna, 2009.03.27 18:25)

Léccy segítsetek !!! Idézni szeretnék,de nem fekete mágiával,hanem fehérrel!!! De félek is tőle!

zsuska97@hotmail.com

(zsuzsi , 2009.03.26 20:51)

Ha valaki ilyen médium vagy mi akkor vegyen fel!!! muszáj!!!!

szelllemidézés a Wc-ben

(Dencsy, 2009.03.24 15:43)

a barátnőmmel pár napja próbáltunk egy lapon és azok számok,betűk segítségével szellemet idézni..... éssikerült!! nem tudom hogyan de ráraktunk egy tubust, és ráraktuk az ujjunkat, és megidéztük és elkezdett mozogni... előszőr megkérdeztük,hogy hány évesen halt meg, vagy hány éves most, és ráment a 6-os számra... utána megkérdeztük, hogy hogy hívják, de csak egy betűt adott meg, mégpedig az M betűt. szerintetek igaz? vagy esetleg azért mozgott, mert idegesek voltunk és a kezünk remegett..... na ??

msn

(Nikyca2, 2009.03.24 15:36)

engem is vegyetek fel lécci!!!nikyca1997@hotmail.com

idézés

(Nikyca2, 2009.03.24 15:34)

én egy filmben láttam hogy egy pizzás dobozzal idéztek.szerintetek ezt lehet így is?lécci válaszoljatok!!!

szellemidézés 2.

(Dencsy, 2009.03.24 15:31)

ja és hogyan lehet velük kommunikálni???? léccy vegyetek fel!!!!!!!4

szellemidézés

(Dencsy, 2009.03.24 15:29)

Sziasztok! csak szt akartam tudni hogy más módja is van a szellemidézésnek?? kérlek vegyetek fel MSN-re és mondjátok el!!!!!!! a címem: adri.lovas@hotmail.com

van valaki most itt???

(admin, 2009.03.16 17:32)

Magyarország

(én:), 2009.02.20 21:42)

Én egy nyáron táborban voltam és akkor hallottam kampókézről... áll. aki éjfélkor 7X kimondja h kampókéz akk. meghal még akkor éjjel... mi nem mertük megcsinál-
ni meg egyébként életnagyságú tükrünk sem volt de vki tud erről vmit??? igaz -e v. nem???????

Olvassátok el léci amit írtam ÉRDEKES :)

(Honeybaba :), 2009.02.17 21:33)

Sziasztok :) Látom sokan idéztek már sokan akarnak és sokan csak nem mernek vagy éppen nem hisznek benne! Nos én csak annyit mondok h aszellemek léteznek és ha még nem idéztetek akkor idézzetek mert sokszor azért érezzük őket vagy kapunk tőlük jeleket amiket érzékelünk mert közölni akarnak velünk valamit!!! Tapasztalatból beszélek nem hülyeség!! Bátani nem tudnak!!! Én beszéltem már jó és rosz szellemel is mert megjelennek midannyian akik egyszer hozzád tartoztak az életben más nem szokott. Iratni is szoktunk velük vagy gyertyából formáztatni valamit és én mondom h hihetetlen de igaz és nagyon jó érzés egy olyannal beszélni aki eltávozott de még itt van és bár nem élőként de ha erősen gondolsz rá akkor veled van mindig és vigyáz rád és számomra megkönnyebülés ha beszélhetek velük! Nem egész egy éve halt meg papám én az után kezdtem el idézgetni nővéremmel és már irni is tudok én is már. Papámmal szoktunk beszlgetni és már csak azért is jó vele beszélni mert egy vasárnapi reggelen mentem volna hozzá be a kórházba h utoljára láthassam és elbúcsúzhassak tőle és szombat reggel jött a telefon h meghalt :'(:( Fálydalmas volt szörnyen és miután meghalt sokáig nem tudtam aludni éreztem h velem van és nővérem azt mondta h idézhetek velük ha nem félek én nem féltem és hittem benne és ott volt és beszélhettem vele és elbúcsúzhattam tőle és azóta mióta legelösször beszéltem vele már tudok aludni ugyan úgy mint azelött h meghalt volna :( a mai napig beszélünk és minden rendbe ment eddig és nem volt baj soha:) egy 17 éves lány vagyok aki hisz benne és nem érdekli h ki nézi hülyének ez miatt de mindenki abba hisz amibe akar és sztem aki nem hisz bene az még hihet a barátom se hitt 2 hete idéztünk úgy h ő is ott volt és azóta ő is hisz bene de ez is egy hosszú történet de érdekes ha szeretnétek tudni írjatok és elmesélem :) Kicsit rövidebb azért mint ez volt ( történet ) :) Sziasztok

budapest

(meli, 2009.02.16 17:49)

Szerintem az apukas tortenet csak veletlen.En nem hiszek benne.

Siofok

( Anna, 2009.02.14 03:16)

Mammon ;a regi Egyiptomban a papokat hivtak igy

Siofok

(Anna , 2009.02.13 19:45)

Vigyazzatok mit kivantok mert egy nap valora valhat ha tiszta szivbol kivanjatok.Egy Annamaria nevezetu lanyrol szol aki hitt abban ha valamit kivansz a tukor elott akkor valora valik.Ez Siofokon tortent1993-ban egy lany aki retteget edesapjatol mert azzal fenyegette a csaladot,hogy megoli.A lany ugy erezt,hogy valamit tennie kell.Ezert hallot tortenetekbol igy is tett.Egy hetig minden nap azt kivanta a tukor elott a sotet szobaban,hogy edes apja haljon meg!Ra egy hetre egy szombati reggel furcsan ebrett a lany.Teljes nyugalom volt csend es nyugalom volt a megszokotnal.Mikor felkelt ra egy par orara megjelent a rendorseg es kozolte a csaladdal,hogy kora reggel edesapjuk alaugrott a vonat ala!Dobbenet toltotte el a lanyt es csak halgatott!Egy par honnappal a csalad elkoltozott egy masik faluba.A lany egy ejszaka arra ebredt ,hogy valaki figyeli.Mikor kinyitotta szemet ott alt elotte egy fekete alak nagy fekete kalapban.A lany teste nem tudott mozdulni,jeg hideg volt es felt.A lany megkerdezte az ismeretlentol apu te vagy az?Az alak eltunt a lany teste pedig felmelegedet.Ez az alak idonkent vissza jart a lanyhoz.Ezert a csalad ugy dontott,hogy a ferfit ujra eltemetik.2006-ban ujra eltemettek ugyanabba a faluba ahol elnek es az alak soha tobbe nem jelentkezett.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »