Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szellem story....

2008.01.29

Jennifer Aniston nemrégiben,uj romantikus félmjéhez Portland város egyik leg nivosab szálodájában foglalt szobát a Heatman Hotelban.Ebben a hotelban nem szenved hiányt luxusban,pompába és egy kis szellemjárásban sem.Kép

A helyi legenda szerint a 703as szoba egykori lakoja othalt meg és azota is vissza jár ijezgetni a gyanutlan vendégeket.

Lassan megszokotá vált a mozgó butor a szellem sugdolózás,kitört üvegek ás rémisztő sikitások.Lehet,h csak egy egyszerű reklám fogás,de a vendégek azt álizják érezték a szellem jelenlétét.

 

 

 

Charles Coghland hires szinész,született kanada Szent lőrinc szigetén.1899elindult texaszi utjra,hazájátol távol megbetegedet és meghalt.G alvestonba földi maradványait eltemeték,mivel családja nem volt az állam nem fizete 5600km-eres utat.1900-ben szeptemberben egy nagy hurikán söpört végig a tengerparti kisvároson,a temetőt vigig mosta az ár es Charles koporsója kimosódott a földböl,megvette utját a texaszi öbölbe.Az áramlat vágogusztatta a floridai partvidéken egyenersen az Atlanti óceánra,onnan pedig a golf-áramlat vitte továb északra.8 ével később pedig szent lőrinc öbölbe sodrodott ahol halászok találtak rá.Szóval a megtört,megroncsolódot kopersó végül haza talált.

Kép

 

A tök történelmeEgy régi ír legenda szerint egy Jack nevű férfi olyan rossz ember volt, hogy nem nyert bebocsátást a mennybe, de a pokolba sem, mert túl sok tréfát űzött az ördöggel. Így halála után a földön kellett éjszakánként bolyongania, vállán egy lámpást hordozva. Lámpása egy kivájt növény belsejébe helyezett izzó szén volt. A babonás emberek, hogy elűzzék Jacket, hasonló lámpást raktak ablakukba vagy a házuk elé. Ez a szokás elterjedt az Egyesült Államokban is, ahol a tököt használták világító eszközként, amely a halloweeni hagyomány részévé vált. Hogy a dolog még félelmetesebb legyen, a kivájt tököt emberi arcra emlékeztetően lyukasztották ki, melynek résein keresztül szűrődő fény világít.


  Ismerkedjünk meg az 1960-as évek legismertebb német poltergeist jelenségével.
Az egész akkor kezdödött mikor Annamarie Schalbelt 19 éves leányzó dolgozni kezdett új munkahelyén Sigmund Adam. Az új munkaerő remekül bevált, de lassan különösebnél különösebb dolgok kezdtek el történi a közelében. Izzólámpák forogtak a foglalataikban, a csillárok gyakran kilengtek, néha olyan erővel hogy a plafonhoz csapodva széttörtek. A neoncsövek minden ok nélkül szétdurantak, a biztositékok kiégtek. Tompa puffanások halatszottak a falakon, néhol egy sötét folt is maradt a nyomán. Ezek szinte napi rendszereségel megismétlödtek és egyértelmüvé vált hogy a tevékenység központjában a fiatal lány állt. Mindig akkor következtek be mikor a szobában volt. A poltergeist kezdetben csak az elektromos hálozatban jelentkezett de később más helyekre is kiterjesztette a müködését. A képek megfordultak a falakon és leestek, a fali diszként szolgáló porcelántányérok szintén. A fiokokat rendszeresen kiborogatta az ismeretlen erő. Apróbb tárgyak repkedtek fel alá a szobákban.
Többször is megismétlődött hogy az iróda összes telefonja egyszerre szolalt meg, de mikor felvették a vonal túlsó végén nem volt senki. Máskor meg mikor csak Adam jogtanácsos telefonja csengett, akkor a pontos idő szolgálat jelentkezett. Ez egy óra alatt hatvanszór, tehát minden percben megismétlődött.
Mikor az öt mázsás páncélszekrény is magától arréb csuszott 28 cm-t, akkor Adam Sigmundnál betelt a pohár. Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, bár ezt később meg is bánta, viszont elhatározta hogy végére jár a dolgoknak.
Elösször a telefonközpont embereit hivta ki, lévén hogy a szellem telefonos tevékenysége miatt a telefonszámlái már csillagászati méreteket öltöttek. A telefonközpont emberei szétszedték az összes készüléket de semmi rendkivülit nem találtak. Utánna észrevették hogy a telefondíj számláló már megit ugrott néhány egységnyit holott senki sem telefonálhatott lévén hogy az ősszes készülék szét volt szedve.
Végül is felszereltek egy kulcsal nyitható készülék dobozt a telefon köré és csak Adam úrnak volt hozzá kulcsa. Ettől megszünt a telefonos kisértések, sőt mi több az egész iródábol eltünt a poltergeist.
Sigmund Adam megnyugodott hogy véget ért a lázálóm, de később tapasztalta hogy a szellem bizony nem tünt el csak átköltözött, mégpedig Adam lakásába.
Most már nem a 19 éves leányzó állt a tevékenység központjában hanem ő maga.
A szellem kezdetben az áramhálozatba fészkelte be magát. A villanykörték rendszeresen kiestek a foglalatukból, az elektromos készülékek sorra mentek tönkre. Adam kihivta a villamosági müvek szakembereit, akik felszereltek a házában egy feszültség és áramerőség mérőt, amely álltalában a normális 10 amperes áramerőséget mutatta, de előfordult hogy ismeretlen okból 50 sőt 60 amperre is felugrótt.
Az elektróteknikusok tanácstalanok voltak ezért Adam jogtanácsos a Max-Planck kutató intézetbő hivott egy szakembert aki megvizsgálta a jelenséget. Ö is mérte hogy a normális 10 amperes áramerőség néha 60 ampere is felugrik. Kijelentette hogy ez lehetetlen, mert ha ekkora áramtultengés a vezetékben haladna akkor minden drót izzana, és a ház rég a lángok martaléka lenne. Végül ő sem tudott magyarázattal szolgálni.
Részlet a mérnők intézmény felé irt jelentéséből.

"Az áramszolgáltató üzem kezdetől fogva rendben volt.A fenomenális jelenségekért a technika számára ismeretlen erőket kell okolnunk."

És az ismeretlen erők tovább kisértettek. Mint ahogy az iródában itt is átért lassan a ház más jellegeire is. Képeket dobált le a falakról, Tányérokat és poharakat tört össze. Csillárok lengtek ki, és a tompa puffanások a falakon sem maradtak el.

Mintegy 5 hónap után végül ezek a jelenségek megszüntek és soha többet nem jelentkeztek, sem Adam sem Annamarie életében.                                                                                                       
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bubu-17@freemail.hu

(Kati, 2008.12.22 14:48)

na szóval nekem majdminden hozzátartozom 'visszajött' lehet elbucsuzni akart..de ebbe a tükör dologba nem hiszek.

mammon?

(Lucika, 2008.12.17 13:16)

heló Tibor!Ki vagy mi az a mammon?

A hazaút

(Annus Tibor, 2008.12.08 17:02)

egyszer mikor totál részegen jöttem hazafelé akkor támadt egy olyan érzésem hogy követnek.hát bejött az érzésem így volt. egy patkány követett de ez már csak lehet hogy az ital hatása volt.de azt mondta hogy kürtöljem szét minden embernek akinek csak tudom.ez az üzenet az volt hogy:2009.01.02 mammon életre kél.ez engem nagyon megijesztett így mindenkinek elmondom hogy ne járjanak hasonló esetben,de ha mégis akkor szalaggyon el kérem.....Tibor

szellem

(Danó János, 2008.12.08 16:51)

Egyszer egy Danó János nevű gyereket megszált a feketeség A köztiszteletben álló Dr Karádi Adrián megpróbálta kiverni belőle de ez nem sikerűlt neki és azóta is ha kinézel éjfélkor az ablakon látod janit csak sötét árnyékát

... válasz

(manó, 2008.11.18 20:00)

Tükörbe éjfél előtt és után azért nem szabad nézni, mert ebben az időben nyílnak meg a szellemek körei, és mivel ugye tükörbe látni őket lehet, ezért áthozhatunk a mi világunkba 1 szellemet, és egészen amíg rá nem jövünk hogy kell, itt lesz a nyakunkon. én jól jártam, mert barátságos szellem került át hozzám, de nem éri meg kísérletezni, mert ha rossz szellem akad rád, akkor azt soha nem koptatod le magadrol! és egészségügyi problémákat is okozhat pl. nővérem emiatt lett meddő...

...

(aya, 2008.11.01 20:16)

woá én az ien izékbe félek és a hátamon felál a ször miatta de azért elolvasom mindigXDmiért nem lehet a tükörbenézni éjfél elött és éjfél után?ezt nem tudtam de oszt tárasmékkal mikor horrortnéztünk akkor náunk is lecsapta a biztosítékot és néhány idióta fiú a szívrohamot hozta ránk úgy hogy 1 órán át nem mertünk bemenni a házba kint áztunk az essőbe-.-és még volt egy másik eset mikor megint horrotnéztünk(nálam)és egymás után 3 poszter leesett a falrolXD(oda volt szögezveXD)a szívrohamot hozta ránk:Sléci írjátok meg miért nem lehet a tükörbenézni éjfél elött és után köfe:DD:P

meril12@vipmail.hu

(Tóth Anita, 2008.09.11 09:16)

Sziasztok ezt a történetett el olvastam ,de nagyon ijesztő velem már volt ilyen mikor északa néztünk filmet és a kép le eset ami persze oda volt ragasztva és megijedtünk és sikítotunk,de én néha nem hiszek bennünk de viszotn ha mndanáák hogy nézek a tükörban éjféll után vagy előtte nem merném meg csinálni mert félnék de nem tom én szívesen hinnék benük szóval valaki tudna nekem segíteni ebben a dologban annak nagyon megköszöném:)írjatok az imél címemre:)

sexy.babe13@hotmail.com

(alexa, 2008.07.31 20:51)

hát ez egy kicsit ijesztő:S
bevallom parázok:D
de jó sztori:D
am teccik ez az oldal:D
és én hiszek az ilyenekben:$

dvdvfg

(vrwedfbgdff cf , 2008.06.27 12:39)

KyrysztiXD_@hotmail.com

(Kriszti , 2008.06.17 23:49)

HUha... hát én itt rendesen paráztam bevallom :P mivel 10 perc és éjfél egyedül is vok a nagy lakásba :D kicsit félek :D jo lenne ha a végére vmi nyugtato poénos szöveget beszurnál :D nemámm :P na szija

semmi gond

(admin, 2008.05.09 12:51)

minden velemeny edekel,de ha mar teneked nem tetszik valami irj,h mit szeretnel megtudni ezzela temava kapcsolatban.Amire tudok arra valaszolok es szerintem sok mindent megtudhatsz.

Rondó

(Rondó, 2008.05.03 18:07)

Netről összeszedett hülyeségek, nagyon gagyi az egész! Már neharagudj!

Tiszatelek

(Kocsis Alexandra, 2008.03.25 16:01)

nagyon jó ez az oldal

....

(szilvia, 2008.01.29 21:20)

köszke

liacska6@citromail.hu

(Liacska, 2008.01.29 17:59)

nagyon tuti az oldalad


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7