Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szellem story....

2008.01.29

Jennifer Aniston nemrégiben,uj romantikus félmjéhez Portland város egyik leg nivosab szálodájában foglalt szobát a Heatman Hotelban.Ebben a hotelban nem szenved hiányt luxusban,pompába és egy kis szellemjárásban sem.Kép

A helyi legenda szerint a 703as szoba egykori lakoja othalt meg és azota is vissza jár ijezgetni a gyanutlan vendégeket.

Lassan megszokotá vált a mozgó butor a szellem sugdolózás,kitört üvegek ás rémisztő sikitások.Lehet,h csak egy egyszerű reklám fogás,de a vendégek azt álizják érezték a szellem jelenlétét.

 

 

 

Charles Coghland hires szinész,született kanada Szent lőrinc szigetén.1899elindult texaszi utjra,hazájátol távol megbetegedet és meghalt.G alvestonba földi maradványait eltemeték,mivel családja nem volt az állam nem fizete 5600km-eres utat.1900-ben szeptemberben egy nagy hurikán söpört végig a tengerparti kisvároson,a temetőt vigig mosta az ár es Charles koporsója kimosódott a földböl,megvette utját a texaszi öbölbe.Az áramlat vágogusztatta a floridai partvidéken egyenersen az Atlanti óceánra,onnan pedig a golf-áramlat vitte továb északra.8 ével később pedig szent lőrinc öbölbe sodrodott ahol halászok találtak rá.Szóval a megtört,megroncsolódot kopersó végül haza talált.

Kép

 

A tök történelmeEgy régi ír legenda szerint egy Jack nevű férfi olyan rossz ember volt, hogy nem nyert bebocsátást a mennybe, de a pokolba sem, mert túl sok tréfát űzött az ördöggel. Így halála után a földön kellett éjszakánként bolyongania, vállán egy lámpást hordozva. Lámpása egy kivájt növény belsejébe helyezett izzó szén volt. A babonás emberek, hogy elűzzék Jacket, hasonló lámpást raktak ablakukba vagy a házuk elé. Ez a szokás elterjedt az Egyesült Államokban is, ahol a tököt használták világító eszközként, amely a halloweeni hagyomány részévé vált. Hogy a dolog még félelmetesebb legyen, a kivájt tököt emberi arcra emlékeztetően lyukasztották ki, melynek résein keresztül szűrődő fény világít.


  Ismerkedjünk meg az 1960-as évek legismertebb német poltergeist jelenségével.
Az egész akkor kezdödött mikor Annamarie Schalbelt 19 éves leányzó dolgozni kezdett új munkahelyén Sigmund Adam. Az új munkaerő remekül bevált, de lassan különösebnél különösebb dolgok kezdtek el történi a közelében. Izzólámpák forogtak a foglalataikban, a csillárok gyakran kilengtek, néha olyan erővel hogy a plafonhoz csapodva széttörtek. A neoncsövek minden ok nélkül szétdurantak, a biztositékok kiégtek. Tompa puffanások halatszottak a falakon, néhol egy sötét folt is maradt a nyomán. Ezek szinte napi rendszereségel megismétlödtek és egyértelmüvé vált hogy a tevékenység központjában a fiatal lány állt. Mindig akkor következtek be mikor a szobában volt. A poltergeist kezdetben csak az elektromos hálozatban jelentkezett de később más helyekre is kiterjesztette a müködését. A képek megfordultak a falakon és leestek, a fali diszként szolgáló porcelántányérok szintén. A fiokokat rendszeresen kiborogatta az ismeretlen erő. Apróbb tárgyak repkedtek fel alá a szobákban.
Többször is megismétlődött hogy az iróda összes telefonja egyszerre szolalt meg, de mikor felvették a vonal túlsó végén nem volt senki. Máskor meg mikor csak Adam jogtanácsos telefonja csengett, akkor a pontos idő szolgálat jelentkezett. Ez egy óra alatt hatvanszór, tehát minden percben megismétlődött.
Mikor az öt mázsás páncélszekrény is magától arréb csuszott 28 cm-t, akkor Adam Sigmundnál betelt a pohár. Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, bár ezt később meg is bánta, viszont elhatározta hogy végére jár a dolgoknak.
Elösször a telefonközpont embereit hivta ki, lévén hogy a szellem telefonos tevékenysége miatt a telefonszámlái már csillagászati méreteket öltöttek. A telefonközpont emberei szétszedték az összes készüléket de semmi rendkivülit nem találtak. Utánna észrevették hogy a telefondíj számláló már megit ugrott néhány egységnyit holott senki sem telefonálhatott lévén hogy az ősszes készülék szét volt szedve.
Végül is felszereltek egy kulcsal nyitható készülék dobozt a telefon köré és csak Adam úrnak volt hozzá kulcsa. Ettől megszünt a telefonos kisértések, sőt mi több az egész iródábol eltünt a poltergeist.
Sigmund Adam megnyugodott hogy véget ért a lázálóm, de később tapasztalta hogy a szellem bizony nem tünt el csak átköltözött, mégpedig Adam lakásába.
Most már nem a 19 éves leányzó állt a tevékenység központjában hanem ő maga.
A szellem kezdetben az áramhálozatba fészkelte be magát. A villanykörték rendszeresen kiestek a foglalatukból, az elektromos készülékek sorra mentek tönkre. Adam kihivta a villamosági müvek szakembereit, akik felszereltek a házában egy feszültség és áramerőség mérőt, amely álltalában a normális 10 amperes áramerőséget mutatta, de előfordult hogy ismeretlen okból 50 sőt 60 amperre is felugrótt.
Az elektróteknikusok tanácstalanok voltak ezért Adam jogtanácsos a Max-Planck kutató intézetbő hivott egy szakembert aki megvizsgálta a jelenséget. Ö is mérte hogy a normális 10 amperes áramerőség néha 60 ampere is felugrik. Kijelentette hogy ez lehetetlen, mert ha ekkora áramtultengés a vezetékben haladna akkor minden drót izzana, és a ház rég a lángok martaléka lenne. Végül ő sem tudott magyarázattal szolgálni.
Részlet a mérnők intézmény felé irt jelentéséből.

"Az áramszolgáltató üzem kezdetől fogva rendben volt.A fenomenális jelenségekért a technika számára ismeretlen erőket kell okolnunk."

És az ismeretlen erők tovább kisértettek. Mint ahogy az iródában itt is átért lassan a ház más jellegeire is. Képeket dobált le a falakról, Tányérokat és poharakat tört össze. Csillárok lengtek ki, és a tompa puffanások a falakon sem maradtak el.

Mintegy 5 hónap után végül ezek a jelenségek megszüntek és soha többet nem jelentkeztek, sem Adam sem Annamarie életében.                                                                                                       
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kösz

(Rékácskaaa, 2010.08.06 15:36)

köszönöm a segítséget...azóta mióta írtam már mások is adták ugyan ez a tanácsot és igen az egy régi és antik tükör volt
amíg fényes nappal el nem törtem ...
tényleg köszi a tanácsot Anisette..

colt666@freemail.hu

(colt, 2010.07.30 21:03)

Helló mindenki colt vagyok olyan embereket keresek akiket érdekel mindenféle paranormális dolog.. egy kis csapatot akarok összehozni országszerte akikkel össze lehet dolgozni.. mondjuk hogy egy kutató csoportot akarok csinálni.... akit érdekel több infót adok... colt666@freemail.hu....köszi bátran írjatok....

valammi754@citromail.hu

(egy csajszi, 2010.07.30 11:26)

sziasztok! én is hiszek a szellemekben,volt is már rá példa. éjszaka uncsimmal szellemet idéztünk. egy elemlámpát felkapcsoltunk, és a többi lámpát le. (igaz a fekete házban fekete szoba..stb..ezzel idéztünk bár nemtudom télleg ezzel kell-e(semmi gyertya semmi)
mikor elmondtuk leoltódott az elemlámpa és nem tudtok visszakapcsolni.elmondtuk az "ellenátkot" (fehér házban fehér szoba..stb..) és feltudtuk kapcsolni.szerintem szellem volt, de fogalmam sincs.:S
de én hiszek a szellemekben és ez a lényeg.
egy csomószor van úgy h érzem h figyelnek miközben alszok, vagy érzem h valami hozzámér(mintha simogatna) vagy csak pusztán érzem h itt van.
hogyan lehetne beszélni velük??(azt már olvastam h kiteszel egy cerkát az asztalra és mondod neki h mit akar) aki tud segíteni kérem vegyen fel msnre(vagy aki szeret erről beszélni:) :
reka.cselenyi@hotmail.com

lili

(lala, 2010.07.19 16:05)

és mit csinált mikor kiugrott??

Pati.d@freemail.hu

(én mndom..., 2010.07.09 13:14)

boody mary még él mert ki ugrott a tűkőrből! űzi! 9 vok!

Rékácskaaa -válasz

(Anisette, 2010.07.07 15:20)

Szia.Szerintem mint mindig itt is a tükör az átjáró.Ezért van hogy ha valaki meghal le kell takarni a tükröket...
Én a te helyedben a türköt elajándékoznám valakinek.Régi tükör???Mert akkor lehet hogy az előző tulaj valakije jár oda hozzád....Add oda valakinek vagy törd össze nappal ,akkor éjjel nem tud már kijönni onnét...

london

(liliom, 2010.06.09 17:43)

na ja szerintetek kik hinnek a szelemekben hhhúhúhúhúhúhúhúhúhúhúhúhúhúh de meg ilyettem

dsadads@sdsa.com

(Bélácskaaa, 2010.05.30 20:34)

Sok beteg bazmeg, ha valaki nagyon fél általába odaképzel valamit és jó érzés ezt elmesélni másnak...

a rémálom

(a rémálom, 2010.05.17 18:47)

SZiasztok én is egyszer szellemet idéztem a bnőmel és a vilany elkezdett pislákolni és én meg a bnőim nagyon megijedtem és utána 6 lépést hallotunk kintről és rá egy fél órára jöt haza anyukám nagyon dúrva volt!!:(

SEGÍTSETEK-már aki tud xD

(modellcsaj@windowslive.com, 2010.05.15 19:26)

Sziasztok!SZELLEMET SZERETNÉK IDÉZNI a barátnőmmel....ha valaki ért hozzá vegyen fel msn-re lécci!!köszy:ANNA

jaaj

(a rémálmod, 2010.05.15 12:17)

wááááá velem is volt ilyen nem is tudom mikor de egyszer egy esős napon mentem haza villámlott és dörgött az ég.Hangokat hallottam a hátam mögül hátra néztem és egy ember áll tőllem egy kéz néterre és egy kés volt a kézében.Elkezdtem rohanni ahoyg csak birtam és éreztem hogy valami megkarcolja a hátamat.Azóta nem megyek esős napokon sehova.

wááááá

(a rémálmod, 2010.05.13 16:34)

Amikor mentem hazafele furcsa hangokat hallotam hátranéztem nem volt ott semmi aztán megint hallotam és mikor megint hátranétem ott volt a kutyám szelleme.
A neten előtte találtunk egy szellem-idézős módszert és megcsináltuk.

már eltüntek az árnyak

(Rékácskaaa, 2010.05.07 20:56)

heló!nemrégiben írtam h éjszak koppanások és árnyak vannak a plafonon meg mellettem..azóta 2-szer átrendeztük a szobám...de szerencsére az árnyak eltűntek..de a koppanások még mindig vannak..és sajnos egyre többször..van egy tükör a szobámban..félek h az lehet az oka..mert mióta megvan a tükör azóta történnek ezek velem..néha az álmomból a koppanásokra kelek fel az éjszaka közepén..:S...nemrég már félálomba voltam mikor azt éreztem h valami vagy valaki emeli a lábam..felébredtem és lerántottam a levegőből..borzasztó élményvolt..azóta jobban félek...:S..meg mikor egyedül vagyok otthon az elmosogatott edények leesnek a csöpögtetőről...nagyon félelmetes..ha valaki tud valamit h ez szellem vagy valami erő vagy nem tom..de léccy segítsetek ...

ez is titok

(Titok, 2010.04.17 12:43)

Sziasztok!
Tudjátok engem nagyon érdekelnek ezek a dolgok! Én majdnem minden természetfelettiben hiszek és van is rá okom!

Tudjátok 12 éves koromban elkültöztünk egy kisvárosbeli hatalmas házba. A környékünkön erdő volt és a miénken kívül ház csak egy abban is egy idős hölgy lakott.
MIkor épp költöztünk és első hetünket töltöttük ott furcsa dolgok történtek velem.
Valami mindig kopogott a fal egy részében és meg egyszer visszakopogtam de épp hogy csak de beomlott a fal és ott volt egy kis szoba telis tele régi holmikkal.elég rémisztő egy szoba volt találtam valami opál követ medálba foglalva.
Egyszer épp a virágokat öntöztem mikor a virág megmozdult. MIntha élne.
Aztán meg valami mindig kopogott a padláson. Olyan hangok szűrődtek le mintha valamien lácra vert ember mozogna fennt.
Szerencsére hamar visszaköltöztön nem bírtam az árnyakat és a furcsa növényeket meg az a szobát sem ( ami rejzéjes körülmények között mire a szüleim hazaértek megint me volt falazva :S ).

rossz wolt

(én:D, 2010.02.24 15:05)

nekem nem volt ijesmi csak eltört a karom amikor elájultam vagy mi :S

úton hazafelé

(Gál Xénia, 2010.02.10 18:50)

egyszer mentem haza és egy régi elhagyatott ház ellőtt voltam az útca neve TEMETŐ UTCA 1. a radöny levolt húzva és valaki fel húzta a redönyt és kinézett és az úgy nézett ki mint aki ott meghalt. A mamám azt mondta hogy több száz éve áll ott az a ház.
A ház lakosának a nevét senki nem tudja a faluban.
De én azóta is félek amikor elmegyek a ház ellött.Azóta is kisér az a szellem.

rossz de kezdek hozzászokni

(Rékácskaaa, 2010.01.29 17:52)

KB 1évvel ezelőt kezdőtöt.
először csak havonta vagy 2 havonta láttam..éjszaka egy sötét árnyékot ami a plafonon mozgot..és az utóbbi időbe már hetente látom...és nem csak a plafonon mozog hanem az ágyam mellet lévő falon is.és furcsa deh amikor ez az árnyék mozog koppanásokat hallok mintha erőből becsapnák az asztalom fiókját..
rémisztő deh kezdek hozzá szokni...
szerintetek ez mi egy szellem vagy ilyesmi??

fruzsina_szabo@yahoo.com

(fru, 2010.01.15 17:35)

az a helyzet hogy nem csak a biciklis ugy van hanem sokszor lattam egy bizonyos ferfit es ez feltunt mert egy taborban kacagtam hogy a masik mert all az esoben a fa alatt es a baratnom azt mondta hogy nincs ott senki es akkor mikor megint oda neztem nem volt ott es amikor mentunk az uzletbe csakugyan a taborban akkor is ott volt es a baratnom megint nem latott semmit oliz SEGITSETEK

halal

(kiki, 2010.01.15 17:32)

segitseg

halal

(kiki, 2010.01.15 17:31)

segitseg


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »